norkem - Your first link in the chemical chain

09.03.2016

Jaarresultaten 2015 van Norkem en mooie positie op lijst van Sunday Times >

De in Cheshire gevestigde internationale chemicaliëndistributeur Norkem brengt een samenvatting van de bedrijfsresultaten naar buiten en haalt de succesvolle vermelding door de Sunday Times aan.

Het bestuur van Norkem had het volgende te zeggen over de prestaties van de Norkem Group in 2015, en noemde hierbij ook hun opname in de Top Track 250 Companies-lijst van de Sunday Times.

“2015 was een uitdagend jaar, gezien de algemene economische onzekerheden rondom de belangrijkste stuwende kracht achter de wereldeconomie, een rol die momenteel aan China wordt toegedicht.  Desondanks zijn er verschillende gebieden binnen onze branche waarin de Norkem Group uitzonderlijk goed heeft gepresteerd.  Dit heeft geresulteerd in erkenning van de Sunday Times, die ons bedrijf heeft opgenomen in hun lijst van de 250 succesvolste bedrijven binnen ons segment.

Een van de specifieke gebieden waarbinnen we goede vooruitgang boeken, is de suspensiedivisie. Deze divisie verkoopt diverse producten aan de baksteenindustrie, waaronder het zich snel ontwikkelende assortiment oppervlaktekleurstoffen.  Ons assortiment producten voor de voedings- en diervoederindustrie groeit ook, met de toevoeging van producten als kaliumsorbaat en een stijgende verkoop van bestaande producten, waaronder citroenzuur, zinkoxide en kopersulfaat.  In de farmaceutische industrie staat Norkem goed bekend als leverancier van jodium en jodiumzouten. Norkem zal dit assortiment binnenkort uitbreiden met nieuwe jodiumderivaten.  Zoals altijd kijken we bij Norkem graag hoe we klanten van dienst kunnen zijn.

Op dit punt wil de directie van Norkem onze werknemers wereldwijd graag bedanken voor hun grote inzet het afgelopen jaar. Het mag duidelijk zijn dat we zonder hen deze successen niet hadden kunnen behalen.  Daarnaast zouden we nergens zijn zonder de niet-aflatende steun van onze geweldige leveranciers en klanten, met wie we in sommige gevallen al meer dan vijfentwintig jaar samenwerken. Hartelijk bedankt.”