norkem - Your first link in the chemical chain

10.11.2020

Norkem's nieuwe product GOFOS helpt de natie de gezondheidscrisis aan te pakken >

Vandaag de dag is het belangrijker dan ooit om ervoor te zorgen dat voeding en lichamelijke gezondheid op de voorgrond staan.  Het is van essentieel belang dat we in goede lichamelijke gezondheid verkeren tijdens de voortdurende coronaviruspandemie, wat (naast lichaamsbeweging en hydratatie) betekent dat de vitaminen, vezels en mineralen die we consumeren van het allergrootste belang zijn.  

 

Als onderdeel van de campagne om de natie te beschermen tegen de voortdurende verspreiding van COVID-19, heeft de Britse regering geprobeerd haar burgers aan te moedigen hun voedselinname te controleren en hun inname van geraffineerde suikers te verminderen om de huidige obesitas-epidemie van het land aan te pakken.

 

 Zoals we in eerdere artikelen hebben onderzocht, impliceerde de recente analyse van het verband tussen obesitas en COVID-19 een potentiële 48% verhoogde kans op overlijden door het virus voor mensen met significant overgewicht. Met een natie die geraffineerde suikers consumeert die drie keer de aanbevolen hoeveelheid betreft, heeft de regering besloten het probleem bij de bron aan te pakken.   

 

Het voorgestelde 'reclameverbod' in juli van dit jaar was gericht op het verminderen van reclame voor ongezond eten en suikerhoudende voedingsmiddelen voor 21.00 uur 's avonds in het Verenigd Koninkrijk, zowel op televisie als online. Het latere voorstel om caloriën op restaurantmenu's te publiceren, zodat het publiek kan zien hoeveel calorieën er in hun eten zitten, is even stopgezet omdat de restaurants in het VK zich houden aan de tweede Britse lockdown van 5 november.  Dit gaat samen met het falen van de regering om het suikergehalte van voedingsmiddelen efficiënt aan te pakken; tussen 2015 en 2019 is een vermindering van het suikergehalte van slechts 3% van de in het Verenigd Koninkrijk verkochte voedingsmiddelen gemeld - verre van het voorgestelde streefcijfer van 20% in dezelfde periode. 

 

Daarnaast is het bekend dat een andere factor die op dit kritieke moment bijdraagt aan het probleem van obesitas in het Verenigd Koninkrijk het gebrek aan vezels in de voeding van de mensen is. Het lijkt erop dat 90% van ons een gebrek heeft aan vezels die ons zouden kunnen helpen om gewicht te verliezen, volgens een rapport van het Nationale dieet en voedingsonderzoek. Vezels, die je langer een vol gevoel geven, verhogen bovendien de bescherming tegen hartziekten en kanker, waardoor het een onmisbare voedingsstof is.

 

Hoe kan een dergelijke allesomvattende gezondheidscrisis worden aangepakt?  

Een interessante oplossing voor het probleem is GOFOS, de gemeenschappelijke naam voor een van Norkem's nieuwste toevoegingen aan hun assortiment.  GOFOS is de naam van een groep fructo-oligosacchariden, ook wel 'fructo-oligosacchariden met een korte keten' genoemd, waaronder sc-FOS, FOS en Oligofructose. 

 

GOFOS heeft een lage calorische waarde en is een zoete, oplosbare prebiotische vezel, waardoor het uitermate geschikt is om toe te voegen aan voedingsmiddelen, dranken en poeders met voedingswaarde zoals proteïnepoeders en smoothies. GOFOS heeft een lage glykemische index, wat betekent dat overal waar het product aan toe wordt gevoegd, het totale suikergehalte van het product wordt verlaagd en het vezelgehalte wordt verrijkt. Het product, gemaakt van bietsuiker, is geschikt voor opname in babyvoeding, snoep, gebak en bakproducten, waar het ook de bewonderenswaardige eigenschap toevoegt de houdbaarheid van het product te verlengen. 

 

Vóór GOFOS werd het additief inuline gebruikt om de vezels te verhogen en het suikergehalte te verlagen, maar het wereldwijde tekort aan inuline (en de inferieure voedingswaarde ervan) maken GOFOS een voor de hand liggende keuze. 

 

Norkem maakt graag, als een van de belangrijkste Britse leveranciers van GOFOS en onderdeel van de voedingsstoffen- en chemische toeleveringsketen van het Verenigd Koninkrijk, deel uit van de oplossing. Als u met Norkem wilt overleggen over het bestellen van GOFOS, aarzel dan niet contact met ons op te nemen, zodat onze deskundige teams u kunnen helpen met het regelen van uw volgende levering.