norkem - Your first link in the chemical chain

04.12.2020

Vooruitlopend op de vraag legt Norkem een voorraad Kaliumbicarbonaat aan  >

Norkem bevestigt met genoegen dat de voorraad kaliumbicarbonaat volledig is aangevuld, vooruitlopend op de nieuwe toegenomen vraag als gevolg van de grotere wereldwijde belangstelling voor de mogelijkheden van het product. Kaliumbicarbonaat is een zeer nuttig en veelzijdig product, dat wordt gebruikt in verschillende industriële sectoren, waaronder levensmiddelen en dranken, industrieel en diervoeder. Norkem levert al lang kaliumbicarbonaat vanwege de talloze toepassingen, die nu nog verder worden uitgebreid dankzij nieuw onderzoek naar de eigenschappen en kwaliteiten.

 

Met nieuwe en fantastische ontwikkelingen in de bewezen potentie van kaliumbicarbonaat is Norkem verheugd de continuïteit van de levering te kunnen bevestigen door op verschillende locaties een goede voorraad van het product te hebben opgeslagen.  

 

Kaliumbicarbonaat is een product dat centraal staat in de recente exploraties binnen verschillende sectoren, waaronder de levensmiddelen- en drankensector en de landbouwsector. Historisch gezien populair als een organisch fungicide en als grondstof voor sommige brandblussers, hebben er in Mexico nieuwe onderzoeken plaatsgevonden met betrekking tot het gebruik ervan in levensmiddelen om het natriumgehalte te verlagen, om te voldoen aan de nieuwe etiketteringswetten die dit jaar zijn ingevoerd. De wetgeving inzake de etikettering van verpakkingen (front of package labelling, FOPL), die op 27 maart 2020 is ingevoerd, heeft betrekking op kwesties in verband met de voedingswaarde-etikettering van natriumproducten in Mexico.

 

In deze wetgeving is bepaald dat voorwerpen die 350 mg teveel aan natrium per 100 g product bevatten, moeten worden voorzien van een duidelijk zichtbaar waarschuwingsetiket met het opschrift ‘Exceso de Sodio’ (‘Overtollig natrium’). De invoeringsdatum voor deze wijzigingen was 1 oktober van dit jaar, waardoor de fabrikanten van dergelijke goederen weinig tijd hadden om de in hun productassortiment gebruikte ingrediënten te vervangen. Het tonen van het etiket zou de populariteit van een product kunnen beïnvloeden, maar het verlagen van het natriumgehalte vormt een uitdaging voor fabrikanten van geliefde zoute producten. Deze cultuuromslag zal ongetwijfeld volgen in heel Amerika en Europa, wat betekent dat de vraag naar kaliumbicarbonaat in de voeding zal toenemen en naar verwachting zal leiden tot interessante nieuwe productontwikkelingscampagnes. Norkem zal zoals altijd aanwezig zijn om waar nodig te helpen. 

 

Kaliumbicarbonaat staat in de schijnwerpers vanwege de eigenschappen die het heeft om een zoute smaak te geven zonder het natriumgehalte van het voedsel te verhogen. Fabrikanten van snackproducten schakelen over op kaliumbicarbonaat als voedseladditief om de smaak te behouden en tegelijkertijd de voedingswaarde van het product te verhogen, ondersteund door onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie. 

 

Andere toepassingen van kaliumbicarbonaat zijn het gebruik ervan als een organisch fungicide om schimmelziekten in de tuin te voorkomen en aan te pakken. Hoewel het algemeen bekend is dat natrium schadelijk is voor de groei van planten, kan kaliumbicarbonaat deze ziekten aanpakken zonder het natriumgehalte in uw grond, planten of water te veranderen. 

 

Kaliumbicarbonaat wordt vooral gebruikt voor het voorkomen van schimmelziektes, zoals meeldauw, vlekken en schimmels. Veel van Norkem's klanten produceren deze schimmelspuiten met behulp van kaliumbicarbonaat uit onze toeleveringsketen. 


Om een bestelling kaliumbicarbonaat bij Norkem te plaatsen, kunt u contact opnemen met ons ervaren verkoopteam dat u graag van dienst is.