norkem - Your first link in the chemical chain

11.01.2021

Newsletter 2021 >

Nu 2021 voor Norkem is aangebroken, kunnen we rustig stellen dat het bedrijf op 12 complexe en uitdagende maanden terugkijkt.  Met de uitermate internationale status van Norkem is het bedrijf met veel uitdagingen geconfronteerd, waarbij het zich heeft moeten aanpassen aan veranderende regels en voorschriften om de COVID-19 pandemie te bestrijden. Nu Norkem begint aan het 51e jaar, kunnen we gerust stellen dat Norkem deze uitdagingen het hoofd heeft geboden door door te gaan als leider in de wereld van de chemicaliënbevoorrading. 

 

We zijn blij te kunnen melden dat wij hier bij Norkem het afgelopen jaar onze wereldwijde positie hebben behouden en zelfs hebben versterkt.  Onze marktleidende status op het gebied van de levering van chemicaliën blijft ongewijzigd nu we aan 2021 beginnen: Norkem blijft een sterke positie innemen in de levering van onze belangrijkste producten, waaronder zinkoxide, mangaanverbindingen, bariumverbindingen en kopersulfaat. 

 

Ook de Voedingsdivisie van Norkem heeft een positief en voorspoedig jaar achter de rug. Onze verkoop van onder andere citroenzuur, sucralose, guargum en kaliumsorbaat heeft de Voedingsdivisie een goede uitgangspositie geboden voor 2021.  

 

Verder heeft de Farmaceutische Divisie van Norkem een impuls gehad dankzij ons uitgebreide assortiment Farmaceutische producten, waaronder jodium en kaliumjodide.  Deze producten genieten hernieuwde aandacht en onderzoek voor hun huidige en potentiële toepassingen, wat een schat aan mogelijkheden voor toekomstige producten vertegenwoordigt. 

 

De Bouwdivisie van Norkem heeft ook niet stilgezeten en heeft een serie ophangingen geleverd voor de baksteenindustrie.  De Bouwdivisie is bovendien succesvol gebleken in het maken van nieuwe baksteenverf, naast ons succesvolle assortiment barium- en mangaanverbindingen dat ruim op voorraad is.  

 

Het merendeel van onze producten wordt wereldwijd verkocht; de positie van Norkem als een echte internationale naam betekent dat deze producten worden verkocht vanuit onze verschillende vestigingen over de hele wereld. Onze vestigingen staan in Australië, Chili, China, Italië, Spanje, Zuid-Afrika en Nederland en ook in het Verenigd Koninkrijk. 

 

Onze producten zijn altijd van de hoogste kwaliteit en voldoen aan de strengste standaarden. Samen met onze leveranciers voeren we evaluaties en assessments op ieder product uit, om de kwaliteit te bepalen en vast te stellen of de producten aan onze veiligheidsstandaarden voldoen. Het is de naleving van Norkem van internationale gezondheids- en veiligheidsrichtlijnen, zelfs in bijzonder uitdagende wereldwijde omstandigheden, die ons heeft geholpen om onze leidende positie binnen de markt te behouden.  Onze teams weten altijd zeker dat er voldoende voorraad is, waarbij we zorgvuldig met elkaar en onze leveranciers communiceren om ervoor te zorgen dat de wereldwijde activiteiten van Norkem soepel verlopen. 

 

Norkem is dan ook bijzonder dankbaar voor de voortdurende steun van ons brede netwerk van leveranciers gedurende het hele uitdagende jaar en we kijken uit naar een langdurige relatie. Nu we ons 51e jaar ingaan, wil Norkem graag zijn oprechte dank uitspreken voor de enorme loyaliteit van onze klanten, leveranciers en natuurlijk onze medewerkers, die allemaal bijdragen aan ons voortdurende succes.


We kijken uit naar het komende jaar als wederom een bloeiend en succesvol jaar voor Norkem en kijken uit naar het onderhouden van onze succesvolle relaties met klanten en het creëren van veel nieuwe productieve samenwerkingsverbanden. Wij hier allemaal van Norkem wensen onze klanten een succesvol en voorspoedig 2021.