norkem - Your first link in the chemical chain

08.04.2021

Hoe helpen vezelrijke supplementen bij de bestrijding van COVID-19? >

Bij Norkem zijn we er trots op om de strijd tegen COVID-19 te ondersteunen. Of we nu de broodnodige chemicaliën aan de gezondheidszorgsector leveren of bijdragen aan de levering van laboratoriumvoorraden, we hebben de cruciale industrieën tijdens de pandemie aan de gang gehouden en onze dienstverlening op het gebied van de levering van chemicaliën het hele jaar door voortgezet.

 

Uit recent onderzoek is gebleken dat Norkem ook nog op een andere onverwachte manier helpt: door onze levering van hoogwaardige vezelrijke voedingssupplementen. Een onderzoek naar de symptomen van COVID-19-patiënten heeft aangetoond dat vezelrijke diëten eer nuttig kunnen zijn om mensen te helpen herstellen van de gevolgen van COVID-19: vooral als het gaat om het minimaliseren van de symptomen van darmontsteking als gevolg van ‘Long Covid’.

 

Wat zijn deze algemene gastro-intestinale gezondheidseffecten van COVID-19? 

 

Een veelvoorkomend gevolg van COVID-19 is een verergerde ontstekingsreactie, die gepaard gaan met de gastro-intestinale symptomen van het virus. Vaak melden patiënten met COVID-19 een hele reeks symptomen, zoals braken en buikpijn, die kunnen worden teruggevoerd op het binnendringen van het virus in de darmcellen, waardoor de normale functies van die cellen worden veranderd. 

 

Daarnaast zijn er verschillende studies uitgevoerd die erop wijzen dat COVID-19 de darmmicrobiota van de patiënt verandert, wat blijkt uit een afname van de SCFA’s; dit zijn bacteriën die vetzuren met een korte keten afscheiden. Deze veranderingen in microbiota kunnen worden toegeschreven aan de aanwezigheid van de infectie.

 

Hoe kunnen vezels de effecten van COVID-19 tegengaan?

 

Professor Tim Spector, een genetische epidemioloog aan King's College London, richt zich op de relatie tussen het microbioom van de darm en de rol daarvan bij het helpen of beïnvloeden van de gezondheid van het lichaam. Spector verklaart dat er ook een verband kan bestaan tussen de samenstelling van het microbioom en ontsteking daarvan - wat betekent dat darmbacteriën kunnen helpen het immuunsysteem te reguleren. Gezonde darmbacteriën produceren veel nuttige chemicaliën en activeren vitamine A in voedsel, wat het immuunsysteem van het lichaam extra ondersteunt.

Cruciaal is dat uit een in-vitro onderzoek van de universiteit van Campinas in Brazilië is gebleken dat de fermentatie van onoplosbare vezels in de darmen van patiënten die COVID-19 hadden opgelopen, de expressie verminderde van een cytokinereceptor die voor ontsteking kan zorgen, evenals van een gen dat een rol speelt bij het binnendringen van virale cellen. Met andere woorden, deze vezel helpt het lichaam zich te verzetten tegen de darmontsteking die kan ontstaan na het oplopen van COVID-19 en de nasleep daarvan. 

 

Een vezelrijk dieet kan de microbioomdiversiteit bieden die nodig is om te zorgen voor een gezonde darm en om een door COVID-19 veroorzaakte ontsteking tegen te gaan. De vraag is nu: hoe kun je de vezels in je dieet een opvoeren? Een bewezen manier om te zorgen voor een dieet dat rijk is aan heilzame vezels is het gebruik van een voedingssupplement zoals GOFOS. GOFOS, of fructo-oligosacchariden met een korte keten, is een supplement op basis van bietsuiker dat een eenvoudige manier is om de inname van voedingsvezels te verhogen.

 

GOFOS is caloriearm en heeft een lage glycemische index, wat betekent dat het supplement de suikerniveaus van ieder product waaraan het wordt toegevoegd, kan verminderen. GOFOS is zoet en oplosbaar, zodat het kan worden toegevoegd aan diverse dranken, voedingsmiddelen en voedingspoeders zoals eiwit- en smoothiepoeders. Het voedingsvezelgehalte van producten wordt ermee verbeterd en tegelijkertijd wordt de calorische waarde daarvan verminderd, waardoor het de perfecte toevoeging is aan babyvoeding, gebakken producten, gebak en snoepjes (terwijl het ook de houdbaarheid van producten verbetert). Van vitaal belang is dat GOFOS aanzienlijke hoeveelheden vezels bevat, waardoor het de perfecte voedingstoevoeging aan deze voedingsmiddelen is. 

 

Door GOFOS aan consumptieproducten toe te voegen, kunnen fabrikanten een vezelstimulans geven - en zo de consument mogelijk helpen beschermen tegen deze ontstekingsbevorderende effecten van COVID-19. 

 

Als u met een lid van ons vriendelijke team wilt spreken over de voordelen en de levering van GOFOS in het Verenigd Koninkrijk, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.