norkem - Your first link in the chemical chain

09.06.2021

Bedrijfsupdate: Norkem's Spaanse tak breidt uit  >

Norkem is verheugd te kunnen melden dat de Spaanse tak na een succesvol kwartaal bezig is met een spannende uitbreiding in meerdere sectoren. De wereldwijde divisies van Norkem doen het goed in 2021 en ze worden steeds sterker. Als gevolg daarvan zijn ze de afgelopen maanden op een aantal belangrijke gebieden gegroeid en blijven ze een leider in de toeleveringsketen voor chemicaliën. 

 

Door een recente personeelsontwikkeling op de Sales-afdeling is een lid van het team verantwoordelijk geworden voor de Levensmiddelen- en Detergentensector voor zowel Spanje als Italië. Deze dynamische sectoren staan nog steeds centraal in het recente succes van Norkem, met interessante nieuwe ontwikkelingen en productuitbreidingen in elk van deze sectoren waarmee nieuwe activiteiten in de chemische distributiesector worden aangetrokken. 

 

De Levensmiddelen- en Detergentensectoren richten zich in de eerste plaats op een aantal basisproducten, maar breiden zich voortdurend uit om nieuwe ontwikkelingen in elk van deze sectoren te integreren. Onze Spaanse en Italiaanse levensmiddelendivisie richt zich momenteel vooral op een aantal opwindende sleutelproducten, waaronder de volgende updates: 

 

Oenologisch 

De updates in de oenologische sector omvatten citroenzuur, watervrij en mono, DL-appelzuur, kaliumsorbaat, kaliumbicarbonaat, en ascorbinezuur in het basisproductassortiment, die allemaal worden gebruikt bij de beoefening van de wijnbereiding. Kaliumsorbaat van levensmiddelenkwaliteit wordt na de oogst gebruikt voor de behandeling van fruit (citrusvruchten), wat het tot een belangrijk product op dit gebied maakt. 

 

Huisdiervoeding 

In de huisdiervoedingssector zijn er belangrijke ontwikkelingen en uitbreidingen van het aanbod op onze Italiaanse en Spaanse markten geweest. Hiertoe behoren de producten kaliumsorbaat en STPP, die beide worden gebruikt als hoofdingrediënten en additieven in huisdiervoeding om de voedingswaarde en de houdbaarheid ervan te verbeteren. Kaliumsorbaat wordt doorgaans toegepast als conserveermiddel in natvoer voor honden en katten en wordt  bij een maximumgehalte van 5000 mg/kg in volwaardig voer als volkomen veilig beschouwd voor consumptie door zowel honden als katten. 

 

Sappen 

De producenten van sappen in deze regio's profiteren ook van deze lokale productuitbreiding. Norkem heeft een assortiment citroenzuur, watervrij en mono, en ascorbinezuur op voorraad - allemaal essentiële in water oplosbare additieven voor de productie van sap, die worden gebruikt om een citrusvruchtsmaak te versterken.

 

Andere voedingsmiddelen in onze Italiaanse en Spaanse takken van de voedingsmiddelensector die een interessante assortimentsuitbreiding ondergaan zijn trinatriumcitraat , guargom, xanthaangom en natriumbenzoaat. 

 

Zowel in Spanje als in Italië breidt Norkem de sector Detergenten op geselecteerde productgebieden verder uit. Zo zijn citroenzuur en trinatriumcitraat toegevoegd aan deze lokale markten, die van essentieel belang zijn bij de productie van wasmiddelen, omdat zij reinigende en vlekverwijderende eigenschappen hebben en het wasmiddel doeltreffender laten werken. 

 

Het succes van de Spaanse en Italiaanse takken, naast de ontwikkeling van deze kerndivisies, is het bewijs van het ongelooflijke harde werk van onze teams. Norkem kan niet trotser zijn op het aanhoudende succes van het bedrijf in de chemische toeleveringssector en kijkt uit naar meer uitbreiding en ontwikkeling in 2021. 

 

De Spaanse en Italiaanse takken van Norkem zijn slechts twee van de vestigingen van het bedrijf wereldwijd. Onze Norkem-kantoren zijn wereldwijd gevestigd, zodat we onze klanten een werkelijk wereldwijde service kunnen bieden. Met kantoren in Spanje, Nederland, China, Zuid-Afrika en Australië, naast ons hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk, kunnen we gerust stellen dat de expansie van Norkem zich wereldwijd zal blijven voortzetten en ons in staat zal blijven stellen om al onze klanten de hoogste service in de chemische toeleveringsketen te kunnen bieden.